25 Şubat 2014 Salı

MAKDOUS

Dosya: Suriye meal.jpg

BİR SURİYE SOFRASINDAN
SALATA,HUMUS, HELLİM, BABAGANNUŞ, MAKDUS,

patlıcan . Levanten mutfağı , onlar ile doldurulmuş minik, keskin patlıcan olan ceviz , kırmızı biber , sarımsak , zeytinyağı ve tuz . Bazen toz biber ilave edilir. [ 1 ]

Makdous (zeytinyağı Turşu patlıcan dolması)Baskı
Sonbahar tüm yıl boyunca birçok Suriye hane makdous (Magdoos) hazırlanıyor meşgul mevsimdir. Bebek patlıcan Kazık ceviz ve sonra zeytinyağı turşu güneşte kurutulmuş kırmızı biber ile doldurulmuş bulunmaktadır. Bir elyaf kahvaltı / akşam yemeği / snack çanak.

Malzemeler
  • 3 küçük/bebek patlıcan
  • 1  güneşte kurutulmuş kırmızı biber (aşağıya bakınız)
  • 4 oz ceviz
  • Tuz, tercihan, kaba
Makdous Yol
  1. Patlıcan ve yıkama sapını kesin. Su ile büyük bir tencerede 2/3 doldurun ve kaynamaya bırakılır. Yüzüyor ve yumuşatmak için yaklaşık 10 dakika kaynar suda kaçak avlanmak kalmamak küçük bir ağır pot kapak ile patlıcanları aşağı tartılır. Yumuşatma süresi patlıcanların bağlıdır. Suriye'de, patlıcan ABD'de pişirmek daha fazla zaman alır. Genel olarak, onlara bastığınızda sadece dokunmak biraz yumuşak olmalı, ancak firma kendi şeklini tutun.
  2. Onlar compeletly drenaj ve soğumaya bırakın, sonra pişirmeye devam etmeyecektir böylece derhal buzlu suya patlıcanları yerleştirin.
  3. Salten patlıcan onlar mümkün olduğu kadar su ter böylece. Parmağı ile her patlıcan boyuna küçük bir göçük yapmak. Sonra, tuz da göçük içinde bazı koyarak her patlıcan durulayın. Büyük bir kevgir içinde bunları düzenlemek, üstüne büyük bir tabak koyun ve büyük bir kutu ile onları tartın. Herhangi bir sıvı toplamak için kevgir altında bir kase yerleştirin. Bazen kase boşaltmak emin 2 gün bekletin.
  4. Dolum hazırlamak için birlikte kıyılmış ceviz, doğranmış kırmızı biber ve tuz bir çay kaşığı karıştırın. Kırmızı biber iyi yarısı ve güneşte kurutulmuş kesilmiş, yaz aylarında toplanır. Sen hem de tüm tatlı veya soğuk ya da bir arada kullanabilirsiniz. Güneş kurutma bir seçenek değilse, düşük veya kullanım kurutulmuş kırmızı biber veya kırmızı biber üzerine fırında biber kavrulmak olabilir. Kırmızı biberi doğrayın ve karışıma ekleyin. 
  5. Ceviz-biber karışımı ile sayfalar patlıcan, her ne kadar büyük olduklarını bağlı için yaklaşık 1 çorba kaşığı.
  6. Yine bir kevgir içinde patlıcan düzenlemek, üstüne büyük bir tabak koyun ve onları yormadan. Iki gün bekletin.
  7. Baş aşağı bir gün için herhangi bir ekstra suları tahliye etmek eğik çevirmek, temiz kavanozlara patlıcan düzenleyin.
  8. Tüm kapak ve oda sıcaklığında saklamak için zeytinyağı ile doldurun. Bu üç gün içinde hazır olmalıdır. Düzgün yapılmış ve yağı ile her zaman örtülü eğer Makdous bir yıl boyunca devam edebilir.
  9. Son zamanlarda, birçok kişi sadece makdous ile bir kavanoza doldurun ve küçük paketlerde kalan dondurma (6 adımından sonra) olacak. Eğer ilk kez kavanoza zeytinyağı geri dönüşüm bu şekilde bitti.
  10. Sadece bir kevgir koymak donmuş makdous, hazırlamak ve birkaç saat için defrost izin vermek için, daha sonra aynı kavanoza düzenlemek ve biraz ekstra zeytinyağı ekleyin.
  11. Sıcak yassı ekmek ile kahvaltı ya da akşam yemeği için kavanoz bazı zeytinyağı ile makdouses birkaç hizmet. Sadece bir parça ekmek almak ve ayrıca lezzetli sandviç yapmak kazmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder