24 Şubat 2014 Pazartesi

MÜTEBBEL




Malzemeler:
1 kilo patlıcan
6 yemek kaşığı tahin ezmesi
2 yemek kaşığı limon / limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı artı garnitür için ekstra
170gr Yoğurt
Tadı tuzu
Nane yaprakları ve garnitür için ezilmiş kimyon

Hazırlama:
200 ⁰ C - 180 ° C'ye ⁰ fırında 1.Preheat Patlıcan üzerinde birkaç sığ yarıklar yapın ve yağlanmış tepsiye koyun. Cilt kararmış ve patlıcan pişene kadar pişirin. Sen onlar bitince yanlarını çevirerek ızgara bunları da yapabilirsiniz. Bu brinjals büyüklüğüne bağlı olarak yaklaşık 30-45 dakika sürer.

2. Onu biraz soğumasını ve ardından soğuk suyun altında tutun edelim ve kararmış deri soyularak veya uzak kömürleşmiş cildi atarak bir kaşık kullanarak etini çıkaracağız.

3. Bir kase bir elek yerleştirin. Patlıcan etini doğrayın ve süzgeçten içine koydu. Buzdolabında bekletin gecede. Bu patlıcan herhangi bir acı suyu akmasını.

4. Bir processer doğranmış patlıcan, tahin, limon suyu ve zeytin yağı koyun ve güzel kalın tıknaz hamur elde edene kadar birkaç kez darbe. Bunu püre için istemiyorsanız, size ince doğrayın ve olabilir   diğer maddeler ile karıştırın. Ben tıknaz daldırma içine diğer malzemeler ile birlikte nabız gibi. 
Daha zeytinyağı gezdirip servis ve bazı taze nane yaprakları ve kimyon tozu ile garnitür ederken.

Notlar:
Yoğurt 1.Adding isteğe bağlıdır. Özellikle brinjal acısını aşağı olgunlaşması için kullanılır. Eğer tadı uygun daha az veya daha fazla ekleyebilirsiniz. Ayrıca zevkinize uygun daha limon suyu ekleyin. Genellikle limon suyu bol dip eklenir. Ama daha az keskin gibi.

2. Kolayca verilen miktarını yarıya indirebilir.



Közlenmis Bostan Patlıcanı, Sarımsak, Süzme Yogurt Karısımı Üzeri Antep Fıstığı ile Eritilmiş Tereyağı

Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz
  • pul biber

Yapılışı

  • kabağı soyup rendeleyin ve tavada zeytnyağı ve tuz ekleyerek 10 dakika kadar kavurun
  • kabaklar şeffaflaşıp rengi değişince ocağı kapatın ve soğumaya bırakın
  • ayrı bir kasede süzme yoğurt , tahin ve rendelenmiş sarımsağı iyice ezin
  • ılık hale gelmiş kabağı da ekleyip servis tabağına alın
  • pul biber ekerek servis yapın
  • çok lezzetli bir mezedir
  • afiyetler olsun
PATLICAN MÜTEBBEL


Patlıcanları ocakta veya mangalda közleyin.Bu arada 4 diş sarımsağı tuz ile döverek süzme yoğurda katın.Çırpma teli yardımıyla krema kıvamına getirin.
Közlediğiniz patlıcanları irice kıyın ve sarımsaklı süzme yoğurda ekleyin.Karışımı ısıya dayanıklı bir kaba alıp,150 derece fırında 10 dakika ılıtın. Karışım ılınırken 1 çorba kaşığı file Antep fıstığını 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun.Fırından aldığınız ılık karışımın üzerine döküp nar ile süsleyip hemen servis edin

                                                          LÜBNANDAN MOUTABBAL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder