24 Şubat 2014 Pazartesi

BABAGANNUJ

BABAGANNOUJ
MALZEMELER: – 1 kg patlıcan
- 1 kg süzme yoğurt
- limon suyu
- 1 çay bardağı tahin
- tuz
YAPILIŞI:
 Patlıcanı közleyip soyun. İçine dövülmüş sarmısak ve tahini katın. Süzme yoğurtla karıştırın. En son  üzerine limon suyunu döküp karıştırın.
Patlıcan ezme masanın en güzel mezelerinden biriydi. Yoğurdunun kıvamı yerinde, sarımsağı unutulmamış ve üzerine çok kaliteli bir zeytinyağı gezdirilmişti.

Mütebbel Tarifi
Malzemeler:-3 adet bostan patlıcan (yuvarlak patlıcan)
-3 çorba kaşığı tahin
-3 diş ezilmiş sarmısak
-3 limonun suyu
-tuz
-1 demet kıyılmış maydanoz
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:Patlıcanlar, ateşte közlenir. Yumuşamasına özen gösterilmelidir. Suyun altında kabukları soyulur.
Çukur kapta 1 limonun suyu, patlıcanlara ilave edilir ve çatal ile ezilir. Tahin, sarmısak ve diğer 2 limonun suyu ve arzuya göre tuz ilave edilerek karıştırılır.
Servis tabağına koyulur ve kıyılmış maydanoz ile süslenir, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve servis edilir.

BABAGANNUJ VE PİDE

Tahinli Patlıcan Ghannouj 


2 patlıcan 
maydanoz 
2 karanfil tanesi 
1 baş sarımsak 
3 çorba kaşığı zeytinyağı 
tahin 
tuz 
1 limon suyu 

Patlıcanları yıkayın, bir çatalla bir kaç yerini delin ve sıcak fırında yaklaşık bir saat közleyin. Yumuşak bir şekilde pişince, fırından alıp kabuğunu soyun ve bir kase içine patlıcan hamurunu koyun, kıyılmış sarımsakları ekleyin beraberce çatalla ezin, tahin, karanfil tozu, limon suyu ve bir çimdik tuz ekleyip iyice karıştırın. Bir tabağa alın, kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyin, kızarmış ekmek dilimleri ile servis yapın.


KIYMALI BABAGANNUŞ
6 adet patlıcan 
300 gr  kıyma 
4 yemek kaşığı tereyağı 
1 tutam karabiber 
½ demet maydanoz
2  adet yumurta 
3 diş sarımsak

Yapılışı: 

6 adet patlıcan  fırında veya ocakta közlenip kabuları soyulur. 300 gr kıyma 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Kıyma; 1 silme çay kaşığı tuz ve 1 tutam karabiberle  lezzetlendirilir. Yaım demet maydanoz küçük küçük doğranır ve kavrulan kıymayla  harmanlanır. 

Kabukları soyulan patlıcanlar ezilir ve 2 yemek kaşığı tereyağında  sotelenir, 3 diş ezilmiş sarımsakla lezzetlendirilir. 2 adet yumurta çırpılır ve  ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte pişirilir (omlet gibi)  Pişen yumurta patlıcanlara eklenir.  Servis tabağına öncelikle patlıcan  alınır ve spatula yardımıyla yayılır. Üzerine Kıymalı harç  yerleştirilir. Babagannuş servise hazırdır.

UU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder