Sembusek Mardin bölgesine özgü bir kapalı lahmacun türüdür lakabı "Mardin pizzası"dır. İç olarak soğan, ince kıyılmış et ve çeşitli baharatlar konularak yufka yarım ay şeklinde kapatılır ve saçta pişirilir. İsteğe bağlı olarak içine nane, fesleğen ve maydanoz da katılır.
Hazırlanışı
Hamura maya eklenerek mayalanması beklenir. İç için ince doğranan soğan, yeşil biber, maydanoz, kara biber, tuz ve kıyma çiğ olarak karıştırılır. İsteğe bağlı olarak içe: biber salçası ve isot da katılabilir. Hamur lahmacun gibi açılarak yarısına hazırlanan iç konur. Boş kalan kısım yarım ay oluşturacak şekilde katlanır ve yine tabak yardımı ile açık kısımlar kapatılır. Bu arada bir yumurtanın sarısı çırpılarak hazırlanan pidelerin üzerine sürülür. Pideler son olarak önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
HALEP İŞİ SEMBUSEK
Sembusek, Mardin ve Hatay'da da yapılan bir kıymalı börek, bizim yediğimiz küçük ve yağda kızartılmış bir şekliydi.
ML
HALEP İŞİ SEMBUSEK
Sembusek, Mardin ve Hatay'da da yapılan bir kıymalı börek, bizim yediğimiz küçük ve yağda kızartılmış bir şekliydi.
ML
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder