BABAGANNOUJ
MALZEMELER: – 1 kg patlıcan
- 1 kg süzme yoğurt
- limon suyu
- 1 çay bardağı tahin
- tuz
- 1 kg süzme yoğurt
- limon suyu
- 1 çay bardağı tahin
- tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanı közleyip soyun. İçine dövülmüş sarmısak ve tahini katın. Süzme yoğurtla karıştırın. En son üzerine limon suyunu döküp karıştırın.
Patlıcan ezme masanın en güzel mezelerinden
biriydi. Yoğurdunun kıvamı yerinde, sarımsağı unutulmamış ve üzerine çok
kaliteli bir zeytinyağı gezdirilmişti.
Mütebbel Tarifi
Malzemeler:-3 adet bostan patlıcan (yuvarlak patlıcan)
-3 çorba kaşığı tahin
-3 diş ezilmiş sarmısak
-3 limonun suyu
-tuz
-1 demet kıyılmış maydanoz
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:Patlıcanlar, ateşte közlenir. Yumuşamasına özen gösterilmelidir. Suyun altında kabukları soyulur.
Çukur kapta 1 limonun suyu, patlıcanlara ilave edilir ve çatal ile ezilir. Tahin, sarmısak ve diğer 2 limonun suyu ve arzuya göre tuz ilave edilerek karıştırılır.
Servis tabağına koyulur ve kıyılmış maydanoz ile süslenir, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve servis edilir.
-3 çorba kaşığı tahin
-3 diş ezilmiş sarmısak
-3 limonun suyu
-tuz
-1 demet kıyılmış maydanoz
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:Patlıcanlar, ateşte közlenir. Yumuşamasına özen gösterilmelidir. Suyun altında kabukları soyulur.
Çukur kapta 1 limonun suyu, patlıcanlara ilave edilir ve çatal ile ezilir. Tahin, sarmısak ve diğer 2 limonun suyu ve arzuya göre tuz ilave edilerek karıştırılır.
Servis tabağına koyulur ve kıyılmış maydanoz ile süslenir, üzerine zeytinyağı gezdirilir ve servis edilir.
BABAGANNUJ VE PİDE
Tahinli Patlıcan Ghannouj
2 patlıcan
maydanoz
2 karanfil tanesi
1 baş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tahin
tuz
1 limon suyu
Patlıcanları yıkayın, bir çatalla bir kaç yerini delin ve sıcak fırında yaklaşık bir saat közleyin. Yumuşak bir şekilde pişince, fırından alıp kabuğunu soyun ve bir kase içine patlıcan hamurunu koyun, kıyılmış sarımsakları ekleyin beraberce çatalla ezin, tahin, karanfil tozu, limon suyu ve bir çimdik tuz ekleyip iyice karıştırın. Bir tabağa alın, kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyin, kızarmış ekmek dilimleri ile servis yapın.
KIYMALI BABAGANNUŞ
6 adet patlıcan
300 gr kıyma
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam karabiber
½ demet maydanoz
2 adet yumurta
3 diş sarımsak
Yapılışı:
6 adet patlıcan fırında veya ocakta közlenip kabuları soyulur. 300 gr kıyma 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Kıyma; 1 silme çay kaşığı tuz ve 1 tutam karabiberle lezzetlendirilir. Yaım demet maydanoz küçük küçük doğranır ve kavrulan kıymayla harmanlanır.
Kabukları soyulan patlıcanlar ezilir ve 2 yemek kaşığı tereyağında sotelenir, 3 diş ezilmiş sarımsakla lezzetlendirilir. 2 adet yumurta çırpılır ve ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte pişirilir (omlet gibi) Pişen yumurta patlıcanlara eklenir. Servis tabağına öncelikle patlıcan alınır ve spatula yardımıyla yayılır. Üzerine Kıymalı harç yerleştirilir. Babagannuş servise hazırdır.
UU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder