Şeyhül Mahşi Tarifi (Patlıcan Dolması)
Şeyhül Mahşi Tarifi (Patlıcan Dolması)
Malzemeler:
- 50 gr çam fıstığı
- 500 gr kuzu kıyması
- 2 adet soğan
- Sıvı yağ , tuz, karabiber
- Sos için;
- 5 adet olgun domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 6 adet küçük patlıcan
- 1 sap kereviz
- Zeytinyağı , tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Patlıcanlar;
- Soğanları doğrayalım. Çam fıstıklarını 2 çorba kaşığı yağda kavuralım.
- Doğradığımız soğanları ekleyip birkaç dakika çevirdikten sonra kıymayı ekleyelim.
- Tuzu ve biberi ilave edip 5 dakika pişirelim.
- Patlıcanları alacalı soyalım. Patlıcanların yumuşaması için tavada biraz yağ ile çevirelim.
- Patlıcanların içini boşaltıp kıyma, soğan ve fıstıktan oluşan harç ile dolduralım.
- Sos;
- Domatesleri soyup doğrayalım. Soğan ve kerevizi doğrayalım, sarımsağı dövelim.
- Bu malzemeyi zeytinyağında çevirelim, domatesleri ilave edelim.
- Tuzu ve biberi ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirelim.
- Doldurduğumuz patlıcanları bir tencereye dizip sosu ekleyip kapatığını örtüp kısık ateşte
- 20 dakika pişirelim. Pilav ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder