23 Aralık 2016 Cuma

Şeyhül Mahşi Tarifi (Patlıcan Dolması)

Şeyhül Mahşi Tarifi (Patlıcan Dolması)

Şeyhül Mahşi Tarifi (Patlıcan Dolması)
Şeyhül Mahşi Tarifi (Patlıcan Dolması)

Malzemeler:

  • 50 gr çam fıstığı
  • 500 gr kuzu kıyması
  • 2 adet soğan
  • Sıvı yağ , tuz, karabiber
  • Sos için;
  • 5 adet olgun domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 6 adet küçük patlıcan
  • 1 sap kereviz
  • Zeytinyağı , tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Patlıcanlar;
  2. Soğanları doğrayalım. Çam fıstıklarını 2 çorba kaşığı yağda kavuralım.
  3. Doğradığımız soğanları ekleyip birkaç dakika çevirdikten sonra kıymayı ekleyelim.
  4. Tuzu ve biberi ilave edip 5 dakika pişirelim.
  5. Patlıcanları alacalı soyalım. Patlıcanların yumuşaması için tavada biraz yağ ile çevirelim.
  6. Patlıcanların içini boşaltıp kıyma, soğan ve fıstıktan oluşan harç ile dolduralım.
  7. Sos;
  8. Domatesleri soyup doğrayalım. Soğan ve kerevizi doğrayalım, sarımsağı dövelim.
  9. Bu malzemeyi zeytinyağında çevirelim, domatesleri ilave edelim.
  10. Tuzu ve biberi ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirelim.
  11. Doldurduğumuz patlıcanları bir tencereye dizip sosu ekleyip kapatığını örtüp kısık ateşte
  12. 20 dakika pişirelim. Pilav ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder